Twee Bijbelteksten over de kerk

Op de clan XL over het thema de kerk stonden we stil bij deze twee Bijbelteksten:

Handelingen 2:41-47

Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich ​dopen; op die dag breidde het aantal ​leerlingen​ zich uit met ongeveer drieduizend. Ze bleven trouw aan het onderricht van de ​apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het ​gebed.

De vele tekenen en wonderen die de ​apostelen​ verrichtten, vervulden iedereen met ontzag. Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk. Ze verkochten al hun bezittingen en verdeelden de opbrengst onder degenen die iets nodig hadden. Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. Ze loofden God en stonden in de ​gunst​ bij het hele volk. De ​Heer​ breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden.

1 Korintiërs 12:12-27

2Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van ​Christus. 13Wij zijn allen ​gedoopt​ in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden, wij zijn allen van één Geest doordrenkt, of we nu ​Joden​ of Grieken zijn, of we nu ​slaven​ of vrije mensen zijn. 14Immers, een lichaam bestaat niet uit één deel, maar uit vele. 15Als de voet zou zeggen: ‘Ik ben geen hand, dus ik hoor niet bij het lichaam,’ hoort hij er dan werkelijk niet bij? 16En als het oor zou zeggen: ‘Ik ben geen oog, dus ik hoor niet bij het lichaam,’ hoort het er dan werkelijk niet bij? [ Lees verder ]

Meer Bijbelteksten?

Er zijn nog veel meer Bijbelteksten over dit thema. Neem eens een kijkje op deze website. Welke Bijbeltekst spreekt jou aan? Laat het weten!

Filmpjes over de kerk

Hoe zit het ook alweer met de kerk.. Drie filmpjes die je over dit thema nog eens kunt bekijken!

Ben je ook een leuk filmpje tegen gekomen? Laat het ons weten!

De kerk

 

De Dom, Keulen

 

Wat vind jij van de kerk? Voel je je onderdeel van de kerk? Weet je wat de kerk inhoudt?

Zomaar wat vragen met wat informatie:

Als christen ben je onderdeel van een kerk, van ‘De kerk.’

‘De kerk’ is geen gebouw, maar een groep mensen die geloven.

Samen met alle gelovige broers en zussen over de hele wereld, vormen wij ‘de kerk’.

Je kunt een kerk zijn die naar binnen, buiten én boven toe gericht is.

Binnen: Wij als kerk/gelovigen zijn een eenheid

Boven: Als kerk willen we met en voor God leven. Hij is degene die ons bij elkaar brengt.

Buiten: Door middel van evangelisatie op verschillende manieren zijn we een kerk naar buiten toe. Dit kan op verschillende manieren: door actief te evangeliseren met een festival, maar ook door je houding naar niet-christenen toe. Ontdek (en gebruik) de vorm die bij jou past!