7 Q&A’s over engelen en demonen

Q1: Wat betekent het woord ‘engel’?
A1: Het woord ‘engel’, komt van het Griekse woord ‘angelos’, wat boodschapper betekent. In de Bijbel is er een engel die op pad wordt gestuurd om een boodschap over te brengen. In o.a. Lucas 1 wordt meer over deze engel verteld.

Q2: Hoe zien engelen eruit?
A2: We weten niet precies hoe engelen eruit zien. De bijbel spreekt wel over verschillende soorten engelen. Engelen vertonen zich meestal als gewone mensen, bijv. een in het wit geklede jongeman (Marc. 16:5). Er zijn engelen met 2 vleugels, sommigen hebben er 6. Ze bevinden zich vaak in de buurt van Gods troon, als een soort lijfwachten. Sommigen lijken op dieren, maar niet allemaal

Q3: Welke soorten engelen zijn er?
A3: In de Bijbel worden verschillende soorten engelen genoemd, zowel in het oude als het nieuwe Testament. In Judas 1: 9 wordt gesproken over een aartsengel. Ezechiël 10 spreekt over cherubs. In Jesaja 6 krijgt hij een visioen, waarin hij o.a. serafs ziet, die elk 6 vleugels hebben. 2 om hun gezicht te bedekken, 2 om hun onderlichaam te bedekken en 2 om mee te vliegen.

Q4:Zijn er engelen met een naam?
A4: In de Bijbel is een aantal engelen genoemd met een naam. De meest bekenden zijn Gabriël, die aan Maria vertelde dat ze zwanger zou worden en een zoon zou krijgen, die ze Jezus moest noemen en de aartsengel Michaël (Judas 1:9).

Q5: Welke taken kan een engel hebben?
A5: Lofprijzen en aanbidden, het overbrengen van berichten, strijden en beschermen.

Q6: Hoeveel engelen zijn er volgens de Bijbel?
A6: Er bestaan heel veel engelen, hoeveel precies dat weten we niet. Jezus zelf zegt dat hij per direct een leger van 72.000 engelen kan oproepen (Matt. 26:53). Als je de getallen uit Openbaring 5:11 als een rekensom benaderd, dan moeten er zelfs miljarden engelen zijn.

Q7: Wat hebben demonen met engelen te maken?
A7: Demonen waren vroeger engelen en worden ook wel ‘gevallen engelen’ genoemd.

Filmpjes over thema lijden

Als God bestaat, waarom is er dan zoveel lijden? Een boeiende en moeilijke vraag! Hier twee filmpjes die kunnen helpen bij dit thema!

Ben jij een filmpje over dit thema tegen gekomen? Laat het ons weten!