De Bijbel over dopen

In BapNoord dopen we mensen die in Jezus geloven. Dat doen we door onderdompelen. Je gaat helemaal kopje onder: op die manier wordt symbolisch uitgedrukt dat iemand ‘schoongewassen’ wordt van zijn of haar zonden.

Wat zeggen we als we dopen?

Dan zeggen we: “Op grond van je getuigenis en geloven, dopen we je in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. Begraven met Christus in de doop, opgewekt om te wandelen in een nieuw leven.”

We doen dat naar aanleiding van Matteüs 28:19 waarin Jezus Zijn leerlingen opdracht geeft om te dopen. Er staat: “Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest…”

Wat zegt de Bijbel nog meer?

In de Bijbel staan verschillende verhalen over mensen die worden gedoopt. Denk bijvoorbeeld aan Johannes de Doper die mensen in de Jordaan doopte. In de Bijbel zie je dat mensen zich bekeerden en direct lieten dopen.

Misschien wel het bekendste verhaal over de doop, is de doop van Jezus zelf. Zo wordt Gods gerechtigheid vervult. En is het ook een voorbeeld voor ons. Als Jezus (die zonder zonde was) zich al liet dopen, hoe goed is het voor ons dan om je te laten dopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *